Atelier Conchitta
Fabrikant van smeedijzeren wiegen
baby informatie
Home
info
koopjes wiegen
baby informatie
voorbeeld wiegen
restylen
webshop
contact

  
                                


Voor u gespotte nieuwtjes en belangrijke informatie

Op deze pagina willen wij u voorzien van allerlei nieuwtjes die te maken hebben met uw zwangerschap en/of met de komst van uw aanstaande baby.


Onderwerp: Telegraaf artikel d.d. 13 april "Babykamer vol gif"

Babymeubelen en accessoires moeten aan strenge Europese Norm voldoen (EN-716 of ISO 7175) ten aanzien van veiligheid en migratie van bepaalde elementen. Dit wordt ook gesteld in het speelgoedbesluit EN 71-3. Alle lakken, beitsen op hout en kleurstof in/op kunststof moeten aan de gestelde norm voldoen. Materialen als MDF en spaanplaat moeten minimaal het E-1 keurmerk hebben met betrekking tot formaldehydeafgifte. PVC artikelen moeten vanaf 1 januari 2007 weekmakervrij zijn en schuimdelen in (was)kussen/box/matrassen moeten vrij zijn van schadelijke gassen.

Alle materialen/producten van Atelier Conchitta voldoen aan boven gestelde normen.

Voor vragen hierover kunt u met ons contact opnemen.


Uit bed vallen.

Het vallen uit het baby/peuterbedje is een van de meest voorkomende ongelukken die in de baby/kinderkamer gebeuren. Elk jaar belanden hierdoor veel kinderen in het ziekenhuis. De risicoleeftijd ligt tussen de 0,5 en 4 jaar.

 • Een babyslaapzak maakt het moeilijker voor uw kind om uit bed te klimmen. Maar wanneer dit niet meer helpt, zijn er een paar mogelijkheden om het vallen uit het bedje te voorkomen.
 • Als het mogelijk is, haal dan een paar spijlen uit de zijwand, zodat uw kind makkelijk uit bed kan komen.
 • Leg een matras naast het bedje zodat uw kind niet op een harde vloer valt.
 • Laat uw kind in een laag bed slapen met een bedhekje. Uw kind kan dan niet spontaan uit bed rollen en langs het bedhekje is nog ruimte genoeg om gewoon uit bed te kunnen stappen.
Ook als uw kind eenmaal zelf - veilig uit bed kan komen, moet u op een paar punten letten:

Om te voorkomen dat uw kind zonder toezicht door het huis gaat lopen of kruipen, kunt u op de deur van de kinderkamer eventueel een haakje maken of de deurknop verticaal monteren.

Als uw kind wel zijn kamer uit kan, zorg dan dat plekken als de trap, badkamer, wasmachine en centrifuge veilig voor uw kind zijn afgesloten.

Zorg dat er in de kinderkamer geen spullen liggen/staan waaraan uw kind zich kan bezeren of waar ongelukken mee kunnen gebeuren. Denk hierbij ondermeer aan stopcontacten en plastic zakken.

Naast vallen uit bed zijn er ook andere valgevaren. Met name vallen van een hoogte kan nare gevolgen hebben. Om dit te voorkomen is de valwijzer ontwikkeld. Kijk hiervoor op de website van valwijzer.nl


Rug slapen

Sinds in Nederland in oktober 1987 de buikligging van baby's op landelijke schaal wordt afgeraden, is het aantal wiegendood gevallen sterk afgenomen. Bij het op de buik slapen kunnen de volgende vier complicaties optreden:

 • In buikligging kunnen neus en mond tegen het matras aan komen te liggen, waardoor uitgeademde lucht min of meer wordt vastgehouden en deels weer wordt ingeademd. Zo krijgt uw kindje te weinig zuurstof binnen.

 • Op de buik heeft uw kind een grotere mobiliteit. Met de benen of armen kan het zich afzetten en verplaatsen: jongere zuigelingen vooral naar het hoofdeinde (hoofdbeschermers of andere kussenachtige materialen kunnen dan een gevaar vormen), oudere zuigelingen naar het voeteinde, waardoor ze onder het beddengoed kunnen raken.

 • De afgifte van warmte is in buikligging kleiner doordat het contactoppervlak van het lichaam met het matras groter is. Hierdoor kan een baby het te warm krijgen.

 • In buikligging is de druk op de neus en de onderkaak groter doordat het kind met zijn gezicht tegen het matras of zijkant aanligt. De neus vervormd en is minder toegankelijk voor lucht, waardoor er ademnood kan optreden.

 • Het beste is om uw baby vanaf de geboorte altijd in rugligging te slapen te leggen. Uit zijligging rolt een kind namelijk al na een paar weken gemakkelijk op de buik.

 • Ouders zijn soms bang dat een kind bij rugligging stikt in zijn eigen slijm of voedsel. Daarom leggen veel ouders hun kind liever op de zij. Er is echter geen enkel onderzoek bekend waaruit blijkt dat het risico daarop groter is bij rugligging dan bij zij- en buikligging.

 • Vanaf een maand of drie zijn kinderen in staat van de rug naar de buik te draaien. Dit heet secundaire buikligging. Door meer toezicht te houden, kan dit worden voorkomen. Bij eventuele buikligging kan uw kind weer op de rug worden gedraaid. Daarnaast maakt het gebruik van een babyslaapzak het draaien moeilijker. Wanneer uw kind overdag wakker is, kunt u hem onder uw toezicht op zijn buik leggen om de motoriek te oefenen. Als uw kind zichzelf vlot op zijn buik en rug kan draaien kunt u hem zelf zijn slaaphouding laten bepalen.  

De zwangersschap ondersteuning band

Hoera, u bent zwanger! U wilt natuurlijk het beste voor uw baby, maar denk ook aan uzelf.

Tijdens de zwangersschap krijgt uw lichaam het zwaar te verduren. Een goede en juiste ondersteuning is dus geen overbodige luxe. Wat zijn de voordelen van de zwangersschap ondersteuningsband:

1.    Het biedt de ultieme steun rond het lagere gebied van uw lende, buik, bekken en heupen en helpt tegen de pijn in uw onderrug tijdens de zwangerschap.

2.    Is effectief tegen de vorming van striae door te helpen en te voorkomen dat de onderhuid door belasting gaat breken/scheuren.

3.    Helpt bij het corrigeren van de fysiologische positie van uw baby in het laatste stadium van uw zwangerschap, en voorkomt/verminderd  complicaties tijdens de zwangerschap.

4.    Helpt de druk te verlichten op de organen veroorzaakt door uw baby, zodat u  een betere ademhaling heeft en minder problemen met uw darmen en blaas.

5.    Een correcte ondersteuning stimuleert een juiste houding, het verlicht pijn op de onderrug wat de veroorzaker is van een verkeerde balans van de wervelkolom tijdens de zwangerschap.

6.    U krijgt na de geboorte sneller en makkelijker uw normale vorm terug.

7.    Uw baby wordt op geen enkele manier beperkt in zijn bewegingen door het dragen van de zwangersschap ondersteuningsband.

Kan tijdens de gehele zwangerschap gedragen worden

De zwangersschap ondersteuningsband is gemaakt van jersey en microvezel, dus huidvriendelijk en heeft een naadloze ondersteuning.

Alleen leverbaar in huidskleur

Voor de juiste maat meet u de omvang van uw heupen.

·           80-105cm = Small

·         105-130cm = Medium

·         130-155cm = Large

AANBIEDING    34,95 Inclusief verzendkosten binnen Nederland       

Difrax Flessenwarmer warmt in 3 minuten een fles op

Speciaal voor de Difrax S-flessen is deze flessenwarmer ontworpen. In slechts 3 minuten zal de Difrax flessenwarmer de fles van je baby opwarmen naar een ideale temperatuur van 37 graden. Doordat de fles opgewarmd wordt door een flesverwarmer zullen alle voedingsstoffen en vitamines behouden blijven en weet je zeker dat je baby alles binnen krijgt wat het nodig heeft. Doordat de Difrax flessenwarmer compact is, is deze overal mee naar toe te nemen. Zo kun je overdag de fles opwarmen maar ook in de nacht is deze flessenwarmer ideaal.

Bij aanschaf van de Difrax flessenwarmer zitten alle benodigdheden om gelijk te beginnen. In de verpakking zit het warmte element, een fles en een duidelijke omschrijving hoe je de s-flessenwarmer dient te gebruiken. Dit is een aardige handleiding. Voor ouders die echt gelijk van start willen gaan is er ook nog een Quick start handleiding. Deze handleiding geeft je in een oog opslag weer wat je moet doen om de fles van je baby op te warmen. Om de fles op te warmen dien je het warmte element in de fles te bevestigen aan de onderkant van de fles. Je schroeft eenvoudig de dop af van de fles waarna je het warmte element bevestigt en dicht draait. Er zijn 2 verschillende flessen; de smalle en bredere s-flessen. Dit is geen probleem aangezien er 2 doppen bij zitten, een witte voor de smalle s-flessen en een zwarte voor de bredere flessen.

Nu vul je de fles met babyvoeding dit kan natuurlijk ook borstvoeding zijn. Je dient er wel rekening mee te houden dat het verwarmingselement ruimte inneemt in de fles. Dit zorgt ervoor dat je er 30ml bij moet rekenen om op dezelfde inhoud uit te komen. Nu haal je de beschermingsdop (de grijze dop aan de onderkant van het warmte element) eraf om vervolgens de fles in het laadstation te zetten. Deze is door middel van een knop aan de voorkant aan te zetten. Druk deze knop 3 seconden in als de fles op de Difrax flessenwarmer staat. Heeft de flessenwarmer de temperatuur van 37 graden gehaald zal deze vanzelf afslaan. Tevens zal de flesverwarmer 3 piepjes geven en verandert het knopje aan de voorkant groen.

Haal nu de fles van de Difrax flessenwarmer af en bevestig de beschermingsdop weer aan de onderkant van de fles (de grijze dop). Schud nu voorzichtig met de fles een paar keer zodat de warmte zich goed kan verdelen in de voeding. Voel altijd of de fles op de gewenste temperatuur is. Nu kun je je baby zijn of haar voeding geven.

Door een speciale O ring die je moet bevestigen in het warmte element zal deze fles net als alle andere s-flessen dezelfde werking hebben. Veel onderdelen kunnen in de vaatwasmachine. Voordat je de onderdelen in de vaatwasser stopt is het verstandig even in de handleiding te kijken welke onderdelen hier wel en niet voor geschikt zijn.

Let op! Geadviseerd wordt om het verwarmingselement altijd met het beschermkapje erop in de vaatwasser te doen.

De flessenwarmer is overal neer te zetten, deze zal bijna geen ruimte in beslag nemen.Wanneer krijg ik last van striae?

Striae krijg je wanneer je lichaam/huid plotseling erg snel groeit en in omvang toeneemt. Dit zie je ook bij mensen die snel in gewicht aankomen, spiermassage aankomen of (in dit geval) zwanger worden. Als de huid te snel in korte tijd wordt opgerekt is op een gegeven moment de rekbaarheid uit de huid en ontstaan er scheuren in het bindweefsel.

Niet iedereen krijgt last van striae tijdens de zwangerschap. Dit heeft namelijk te maken met vele factoren. Hoe snel groeit jou lichaam tijdens de zwangerschap? Hoe is jou huid erfelijk aangelegd of hoe behandel jij je huid tijdens de zwangerschap? Voornamelijk deze laatste is een goede tip om mee te nemen. Er zijn verschillende methodes om de huid te behandelen. Hieronder zullen we een aantal tips doornemen waarmee jij striae kunt verminderen of verwijderen. De tip die wij het meest aanraden is crème tegen striemen tijdens zwangerschap. Deze tips zullen we hieronder verder behandelen.

Crème tegen striae

De tip waar u het meeste invloed op de striae kunt uitoefenen is het gebruiken van crème tegen striemen. Deze crème is geen gegarandeerd middel waarmee u de striemen voorkomt, maar u kunt de kans wel aanzienlijk verkleinen wanneer u de crème gebruikt op de juiste manier. Hoewel het niet garandeert dat je geen last van striae zult krijgen, maar we kunnen wel garanderen dat wanneer je de crème gebruikt het ook niet erger zal worden. De crème biedt namelijk verschillende mogelijke voordelen en kan geen kwaad. Onderstaand hebben we een aantal van de voordelen op een rijtje gezet die de crème voor jou kunnen bieden. Wij raden daarom iedere zwangere vrouw aan om de crème te gebruiken en op de juiste manier.

·         De littekens van de striae zijn over het algemeen erg rood van kleur. De crème verminderd de   roodheid van de littekens, waardoor deze minder zullen opvallen wanneer je toch last krijgt van striae.

·         Het beïnvloedt het eiwit collageen positief. Dit is het hoofdbestanddeel van je weefsel. Deze zorgt voor stevigheid en rekbaarheid van de huid.

·         bevordert de crème het eiwit elastine. Dit is ook een proteïne in je weefsel en zorgt voor de elasticiteit van je huis.

·         Tot slot heeft het een verzachtende en kalmerende werking. Hierdoor vervagen en voorkomen littekens eerder.

Smeer de crème twee maal daags op de gewenste plekken voor het optimale resultaat voor de huid

Wanneer kan ik de crème het beste gebruiken?

Het beste kan er worden gestart met het smeren van de crème rond week 15/16 van de zwangerschap. Voor deze periode zal de huid nog niet hard genoeg groeien. Rond week 18 kan het lichaam snel in omvang toenemen. Het is goed om op tijd te beginnen met smeren. Verder is het goed om de zwangerschap te blijven smeren, gezien je lichaam blijft groeien. Zoals we hiervoor al zeiden, het is beter om teveel te smeren dan te weinig. Het smeren van de crème tegen striae zal geen kwaad doen.

Andere tips tegen striemen tijdens de zwangerschap

Er zijn nog een aantal andere tips die u kunt toepassen tegen de striemen. Zo kunt u een bindweefsel massage nemen of zelf doen. Het beste is natuurlijk om er een te nemen. Het klinkt aangenaam, maar een bindweefselmassage is over het algemeen niet aangenaam. Hierbij wordt er namelijk in de huid geknepen en wordt deze opgerekt. Door het oprekken van het bindweefsel went het lichaam al een beetje aan de groei.

Verder is het goed om gezond te blijven eten en sporten. Je lichaam heeft de voeding nodig om in vorm te blijven. Door gezond te eten tijdens de zwangerschap kan je huid sneller genezen van het oprekken en is het beter is staat om op te rekken.

Bron: zwangerschap online

Baby nieuwtjes

Homeinfokoopjes wiegenbaby informatievoorbeeld wiegenrestylenwebshopcontact